ИндексВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеВход

Share | .
 

 4. Неигрови персонажи - персонажи с особен статут в играта

Предишната тема Следващата тема Go down 
АвторСъобщение
Александрин Седай
Заседателка
Заседателка
avatar

Брой мнения : 201

ПисанеЗаглавие: 4. Неигрови персонажи - персонажи с особен статут в играта   Сря Окт 24, 2012 5:18 pm

Неигрови персонажи с особен статут в играта - например Наставницата на новачките, Заседателките и т.н


Последната промяна е направена от Александрин Седай на Сря Окт 24, 2012 6:20 pm; мнението е било променяно общо 3 пъти
Върнете се в началото Go down
Александрин Седай
Заседателка
Заседателка
avatar

Брой мнения : 201

ПисанеЗаглавие: Re: 4. Неигрови персонажи - персонажи с особен статут в играта   Сря Окт 24, 2012 5:18 pm

Арин о`Дорией Айез Седай
[You must be registered and logged in to see this image.]
Пазителка на Хрониките, Ниво на приливане: Високо, Години: около 42
стражник - няма
Статус: неигров персонаж


Външен вид: Не особено висока, има дълга кафява коса и тъмни очи.

Характер: Арин е сложна натура, никой не може да разбере кога е съгласна с нещо и кога не. Трудно човек може да разгадае характера й, но ако прекарате повече време с нея може би ще успеете да започнете да различавате онези малки знаци, които издават реакциите й. Арин е кротка по природа, не обича много конфликтите, но когато се стигне до такъв е твърда и непоколебима. Не обича да я лъжат и може би заради това рядко разпозвата истината между истина и лъжа. Вярва, че всички хора са длъжни да говорят само истината в нейно присъствие и затова рядко вижда под повърхността. Мрази да си играят с нея, но в същото време много я бива в убеждаването на различни индивиди и то без особени усилия - един жест и те вече правят каквото тя иска. Би направила всичко, стига да сметне, че така трябва да стане.

История: Арин е родена във Тарабон в семейство на знатен търговец. Само дете е. Когато става на 16 открива, че може да прелива. Няколко дни по късно в къщата и идва Айез Седай, която я отвежда в Бялата Кула. Обучението и е трудно и продължително. Издигането до Посветена и отнема цели 4 години, а издигането за Айез Седай 10 години. На 30 бива става пълноправна Айез Седай, сестра от Сивата Аджа. В продължение на 12 години бива обикновенна Айез Седай, но в последствие Амирлин я избира за новата Пазителка на Хрониките.


Последната промяна е направена от Александрин Седай на Сря Окт 24, 2012 6:01 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото Go down
Александрин Седай
Заседателка
Заседателка
avatar

Брой мнения : 201

ПисанеЗаглавие: Re: 4. Неигрови персонажи - персонажи с особен статут в играта   Сря Окт 24, 2012 5:59 pm

Кайлена Кунай Айез Седай
[You must be registered and logged in to see this image.]
Наставница на новачките, Синя Аджа
Ниво на приливане: Високо, Години: Неизвестни
Стражник - Марек ал`Кор
Статус: неигров персонаж


Външен вид: Кунай не е особено висока, но притежава добре оформено тяло, което е блед помен на тежкото й детство. Косата й, с цвят на разтопено злато се спуска плавно по раменете й и винаги е прибрана в прическа, която не й позволява да се развява свободно след нея. Очите й са зеленикави, сиви, сини...общо казано изпъстрени от най-различни нюанси, но светли.

Характер: Притежава остър, много натрапващ се характер, от който човек трудно може да се отърве. Вечно сериозният й поглед и твърдите й принципи и помагат доста при обучението на Новачките. Може да се каже, че Кайлена е човек, който би могъл да всее респект и страхопочитание във всеки, който не й се подчинява и не изпълнява заръките й. Строга е и когато си постави нещо за цел не се спира, докато не го изпълни. Приема обучението на новопостъпилите момичета като предизвикателство и за нея думичките "не мога", "не разбирам" и "не зная" не съществуват в речника й. Изисква от поверениците й да изпълняват дословно всяка нейна заръка и да не си мислят, че ако се изкривят от правият път тя няма да ги върне там, дори и ако се наложи да ги влачи за косите. Към Посветените се отнася по-снизходително, защото ги смята за по-пораснали и израснали духовно. Няма лични предпочитания към момичетата и обучава с еднакъв плам всяка една от тях.

Специални умения: Неестествена издържливост - никой не може да определи дари това се дължи на единствената сили или просто на твърдият й характер.

История: Кайлена е е родена в Амадиция, но реално никога не е живяла там. Единствено, което са й разказвали е как с майка й са избягали в Иллиан. Не може да си спомни кой е убил баща й и това много я тормози през целият й съзнателен живот. Живота й в Иллиан в никакъв случай не може да се опише като невероятен и приказен. Наложило се е от пет годишна да работи, наравно с майка си в един западнал хан - единственото място, където са успели да намерят подслон и препитание. За съжаление майка й не успява да издържи тежката работа и когато Кунай навършва 12 тя умира и я оставя сама да се бори с тежкият живот. Няколко години по-късно в хана се появява една Айез Седай, която веднага забелязва искрицата да гори в очите на Кайлена и така тя започва един нов живот, изпълнен с невероятни преживявания и приключения. Само за 7 години успява да се издигне в Посветена и още 6, за да стане пълноправна Айез Седай. След това подробностите за живота й се губят в мъгла, тъй като почти веднага напуска Кулата и се връща след повече от 30 години, заедно със своят стражник. Месец след завръщането й е издигната за Наставница на новачките.

Стражник: Марек ал`Кор
Години: около 29
Отличителни белези: Винаги сериозен и бдителен, никога не се усмихва и мрази да не е около своята Айез Седай. Висок с гарваново черна коса и металически сиви очи.
Предпочитано оръжие: Два меча, който не остава по никаква причина.
История: Не известна. Сблъсква се с Кайлена по време на странстванията й извън Кулата и от тогава е неотлъчно до нея.


Последната промяна е направена от Александрин Седай на Сря Окт 24, 2012 7:39 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото Go down
Александрин Седай
Заседателка
Заседателка
avatar

Брой мнения : 201

ПисанеЗаглавие: Re: 4. Неигрови персонажи - персонажи с особен статут в играта   Сря Окт 24, 2012 6:49 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

Име: Арелайн Айез Седай
Глава на Жълта Аджа
Години: Неизвестни
Ниво на преливане: Много високо

Арелайн е глава на жълтата аджа и може би най-способната и най-опитната в Церенето. Родена е в източната част на Кемлин. Като малка много се е интересувала от слуховете "какво става в двореца", а интересът й към клюките и слуховете не е спаднал и когато се е преместила в Кулата. Знае множество верни или нелепи неща за почти всяка сестра. Не е точно типичната клюкарка, тъй като, като всяка Айез Седай, умее да сдържа чувствата си и да действа с достойнство.

Стражник: Давид Мадоре
Години: 25
Отличителни белези: Изключително сърдечен и жизнерадостен мъж, обичащ да е винаги център на вниманието и да е част от светският живот. Страстта му към хубавите жени винаги го е забърквала в неприятности. По време на един от напиванията си се сблъсква буквално с Арелайн и не си спомня след това какво точно е станало, но осъмва обвързан за нея. Добър в битките и стратегиите.
Предпочитано оръжие: Двуостър меч.

Върнете се в началото Go down
Александрин Седай
Заседателка
Заседателка
avatar

Брой мнения : 201

ПисанеЗаглавие: Re: 4. Неигрови персонажи - персонажи с особен статут в играта   Сря Окт 24, 2012 6:58 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

Име: Натанаел Ал’Дорай
Готини: 46
Родно място: Кайрен
Ранг: Ръководителка на Зелената Аджа, Заседателка
Стражници: Алесин Верска (рус със сини очи, айендец) и Кинсен Вангс (тъмнокос, черноок, тарабонец)
Външен вид: Натанаел е нисичка, към 145, и сравинително слаба. Има дълга чуплива светлокестенява коса и бистри кафеви очи. Често гледа нагло, има плътни устни, които твърде често се цупят.
Характер и история: Тъй като е отраснала край столицата на Кайрен, като дъщеря на коневъдец, Натанаел е с малко селски манталитет, който за вече 20 години в Кулата, е успяла да поприкрие. Анбициозна, но си знае мястото и не предизвиква по-силни от себе си - както по характер така и по способности. Самата тя е малко над средното ниво в преливането, ако се раздаваха оценки от 1 до 10 тя би била около 6 или 7. Постъпва в кулата на 16, три години е новачка и още три посветена. Когато е на 18 за малко да изхвърчи от Кулата - първия път защото се е промъкнала през нощта в помещенията на Стражниците, а втория път защото се опитва да се представи за Айес Седай. НО на двата пъти се намесва Дженалдин Седай, която усшпява да я оправдае. Обича да се държи предизвикателно с противоположния пол и има данните за това. Има желание да си обвърже трети стражник, но никой не е хранал за сега окото й. И тъй като вече споменахме амбициите й, много й се иска да стане заседателка, но когато предишната ръководителка на Зелените се отказва от поста си, тя веднага се възползва от възможността. И така, от около година Натанаел е ръководителка на Зелените, но позицията й все още не е стабилн, тъй като не може да се наложи над по-силните от себе си Сестри. Старае се да взима правдиви решения и да се грижи за длъжността си. Добра е в стрелбата с лък и ръкопашния бой. Реагира добре в сложни ситуации и има остър ум. Страхува се от 5 чопвека в кулата - Амирлин, Пазителката, Дженалдин, Лиарейн и Елосин. Към тях не се осмелява да се държи надменно. Често пъти се е чудила защо пътят на Мрака няма да е по-добър начин за постигане на целите й, но когато тази мисъл пробегне през съзнанието й, бърза да я прогони, да не би да я чуе някой.

автор: Дженалдин

[You must be registered and logged in to see this image.]

Риноа Сенеки


Години: 80
Родно място: Тиир
Ранг: Аес Седай, Зелена Аджа, Заседателка
Външен вид: Буйна, чуплива огнено червена коса, която обикновено носи пусната и дълбоки кафяви очи. Винаги е усмихната, като усмивката й е закачлива, примамлива. Има плътни, сочни устни, златиста кожа и чипо носле. Висока е 172, което я прави доста винока за жена. Тялото й е изкусително, много пропорционално и въпреки че изглежда крехка е доста ловка и издържа на силни физически натоварвания.
История и характер: Риноа е отраснала в един хан близо до Тиир. Майка й е прислужничка там, а баща й е бил от стражите на Тиир. От малка Риноа е свикнала както да си играе с оръжията на баща си, така и да помага на майка си при коленето на пилета. Така се научава да борави с ками и дълги ножове доста сръчно. Баща й умира когато е на 12. Живее с майка си до 14 годишна, като започва да работи в хана като прислужничка.
Постъпва в Бялата Кула на 15, открита от пътуваща Сива сестра, отседнала в хана където работи майка й. Поводът да открият дарбата й е доста неприятен. Поради своята красота, Риноа е доста желана от мъжете. Една вечер, двама пияни наемници се опитват да я изнасилят, при което от стреса и напрежението Риноа без да се осъзнава прегръща силата и ги запраща във стената използвайки въздух. Аес Седай усеща момичето и веднага решава да я прати в Кулата, за да не се превърне в опасна дивачка. Риноа прекарва пет години като Новачка и още три като Посветена, защото ужасния спомен за първото й преливане я кара да е несигурна в използването на Силата. Така и не успява да развие докрай способностите си и остава сравнително слаба в преливането. Избира Зелената Аджа, защото смята, че е много по-сигурно да се защити с оръжие, вместо със Силата. Няма Стражник, защото няма доверие на мъжете. Заседателка от Зелената Аджа от пет години.
По характер тя е заядлива и саркастична, като често дори стига до груба ирония спрямо всички около себе си. Не си позволява неуважелние към по-висшите, винаги има едно на ум в главата си и това е, че е сама и може да разчита само на себе си. Далеч от наивна е, умът й е остър като бръснач. Обича да прекарва дните си като слуша музика или рисува. Умее да свири на флейта. Като цяло е прикрита и опасна, заради това, че не може да се довери на никого. Не се понася с една от другите заседателки - иллианката Ланна Беску. За да й навреди би направила почти всичко.

автор: Дженалдин


Последната промяна е направена от Александрин Седай на Сря Окт 24, 2012 7:53 pm; мнението е било променяно общо 3 пъти
Върнете се в началото Go down
Александрин Седай
Заседателка
Заседателка
avatar

Брой мнения : 201

ПисанеЗаглавие: Re: 4. Неигрови персонажи - персонажи с особен статут в играта   Сря Окт 24, 2012 7:00 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

Име: Зиу Занг
Години: 80
Родно място: Кайрен
Рнаг: Аейз Седай, Бяла Аджа, Заседателка

Външен вид: Зиу е нисичка, типично за кайренка, с черна вълниста коса, на места почваща вече да посивява. С нормално телосложение, не прави много голямо впечатление. Кожата и е бяла като мляко и гладка като коприна.

История и характер: Зиу е от семейството на търговци, които през последните тридесетина години дори се опитват да се сдобият с благородническа титла. Зиу не одобрява това, но е оставила по-малкия си брат да прави каквото пожелае, тъй като дългът й вече е към Кулата. Има съвсем обикновен живот, спомените й от детството са изпълнени с весели празници, с много книги по математика и древни езици и с много смях и усмивки. Самата Зиу е решителна и за годините прекарани като Аес Седай, 40 на брой, е успяла да изгради образ на силна Сестра, добра Заседателка (част от Съвета от 15 години) и добър човек. Една от най-уважаваните фигури в Кулата. В един момент, преди да стане Заседателка, е Наставница на Посветените. Добра приятелка с Дженалдин Седай от Зелените, двете не веднъж са стояли до късно говорейки си за пророчества и древни писания. На младини е била с бунтарски дух, но с времето се научава да бъде малко по-смирена.


Последната промяна е направена от Александрин Седай на Сря Окт 24, 2012 8:04 pm; мнението е било променяно общо 5 пъти
Върнете се в началото Go down
Александрин Седай
Заседателка
Заседателка
avatar

Брой мнения : 201

ПисанеЗаглавие: Re: 4. Неигрови персонажи - персонажи с особен статут в играта   Сря Окт 24, 2012 7:03 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

Ланна Беску

Години: 85
Родно място: Иллиан
Ранг: Аес Седай, Синя Аджа, Заседателка, Главата на очите и ушите на Сините
Външен вид: Права коса, с цвят на опушен лешник и жълтеникаво-кафеви очи. Ланна е слаба, не много висока. Има дълъг нос, от който винаги се е срамувала. Изражението й е винаги безчувствено, дори и преди да стане Сестра.
История и характер: Ланна е родена в семейството на заможен иллиански търговец на платове. Никога не е била лишавана от нищо и всичките й прищявки са били изпълнявани. Има щастливо детство. Всичко това я прави малко егоистична и себична на моменти, дори надменна към тези, които са с по-ниско потекло от нея (от части това е и причина защо ненавижда Риноа). Спира да се усмихва или да показва каквито и да е емоции след като малката й сестра се разболява. Лечителите нищо не могат да направят за нея, никой не знае какво й има. На 16 Ланна научава че може да прелива и вижда в това възможност да се научи да изцелява. Тя е Новачка две години и Посветена още две. Изключително разочарована когато Жълтите отказват да я приемат, тя решава да вземе шала със Сините ресни. Ръководителката на Сините тогава я харесва изключително много и още на 25 прави Ланна Заседателка. Целта на това е да държи под око Съвета и да знае всичко което става там. Това не се харесва на младата жена, но решава, че ще е в неин интерес да приеме позицията.

Стражник – Дориан Невар. Той е от малко благородническо семейство. Чернокос със сиви очи, на 30 години, висок и съвсем леко закръглен, весел и спокоен, майстор на меча;
Като характер в нея се запазва егоистичното и глезеното. Винаги обича да получава каквото поиска. Тиха и кротка, но доста коварна ако някой й препречи пътя. Амбициозна, но пази плановете си и амбициите си само за себе си. Често се отнася с по-слабите от нея в Силата като с прислуга, а със Стражника си като нейна собственост, с която може да прави каквото пожелае, дори и неприлични неща.

автор: Дженалдин


Последната промяна е направена от Александрин Седай на Сря Окт 24, 2012 7:12 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
Александрин Седай
Заседателка
Заседателка
avatar

Брой мнения : 201

ПисанеЗаглавие: Re: 4. Неигрови персонажи - персонажи с особен статут в играта   Сря Окт 24, 2012 7:09 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

Карина Луксеон


Години:
62
Родно място: Арад Доман
Ранг: Аес Седай, Червена Аджа, Заседателка
Външен вид: Карина е с махагоново червена права, не много гъста и дълга коса. Очите и са студени, кафяви и погледът й сякаш преминава през стени и кости и винаги те кара да се чувстваш ужасно. Има дълги и тънки пръсти, завършващи с остър маникюр. Усмивката й също е зловеща. Всичко в тази жена напомня на паяк, за черна вдовица. Дори гласът й е неприятен и те побиват тръпки от него.
История и характер: Карина няма много голяма представа за миналото си. Отраснала е в една ферма в Арад Доман. Открива способностите си на 13 и почва да се обучава сама. Съвсем скоро след това осъзнава, че сама няма да постигне каквото иска и заминава за Тар Валон. Издига се до шала на 27. Единствената Аджа която не се страхува да я приеме са Червените. Но дори и там не е приемана с радост, другите Аейз Седай странят от нея. На 40 става заседателка, след като много усърдно се постарава да откаже една от другите Червени от поста на Заседателка. Носят се неособено приятни слухове за това как Карина я е накарала да се откаже, но никой не смее да се заеме с това да разнищи случая.
Характерът й е отвратителен. Тя е надменна и скандалджийка, но още по-ужасното е че злобата й е ненадмината. Тя изпитва удоволствие от чуждото страдание. Единственото хубаво е, че е изпълнителна и стриктна. Някой вярват, че е толкова... отвратителна, защото е имала нещастно детство и че всъщност може би някой някога може да я промени ако я научи какво е обич.

автор: Дженалдин
Върнете се в началото Go down
Александрин Седай
Заседателка
Заседателка
avatar

Брой мнения : 201

ПисанеЗаглавие: Re: 4. Неигрови персонажи - персонажи с особен статут в играта   Сря Окт 24, 2012 8:35 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

Име: Лилиан о`Неус Айез Седай
Години: 89
Родно място: Федерация Дрин
Ранг: Айез Седай, Кафява Аджа, Заседателка

Външен вид: Пищна и добре сложена жена. Косата й е с цвят на кестен, прекалено къдрава и постоянно непокорна и неподдаваща се на промени.

Характер: Като цяло Лилиан има приятен характер . Тя е мила към всеки,няма значение познава ли го или не, но като повечето кафеви обича да мечтае и да живее в свой собствен свят. Винаги се е отличава с острият си ум и постоянното желание за знания. Най-голямата й страст са старите, забравени книги в библиотеката на Тар Валон. Обожава да чете и може да прекара седмици в библиотеките без да обърне внимание на случващото се около нея. За нея света е като една огромна книга,която всеки ден ти предлага нови усещания и чувства и те дарява с нови знания. Никога не е била достатъчно смела да се впуска в необятни приключения,без да я интересуват последиците.

История: Родена и отраснала във Федерация Дрин. Лилиан е имала късмета да се роди в семейството на сравнително богат и преуспяващ търговец, който е успял да я дари с изключително добро образование и да задоволи постоянният й интерес към знания. Още от детството си Лилиан е прекарвала часове в библиотеката, никога не се е интересувала от това да играе и общува с връстниците си. Когато става на 15 тя вече помага на баща си с документацията и сметките. Година по-късно домът им е посетен от Айез Седай и тя е тази, която открива потенциала й и я отвежда в Кулата. Прекарва 5 години като новачка и още 3 като посветена. За никой не е изненада, че избира Кафявата Аджа, имайки се в предвид, че тя буквално живее в библиотеката. Приятният й характер й спечелва симпатиите на сестрите й. Може би заради това и поради слабият си интерес към светският живот, когато става на 80 години я издигат за Заседателка.
Върнете се в началото Go down
Александрин Седай
Заседателка
Заседателка
avatar

Брой мнения : 201

ПисанеЗаглавие: Re: 4. Неигрови персонажи - персонажи с особен статут в играта   Сря Окт 24, 2012 8:43 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

Алория Ди’Мар

Години: 79
Родно място: Амадация
Ранг: Аес Седай, Сива Аджа, Заседателка
Външен вид: Алория има платинено руси коси, който носи леко привързани. Има големи сини очи, вирнато тънко носле и леко нацупени устни.
История и характер: С дядо бял плащ, веднага щом майка й вижда, че Алория прави странни неща я праща в Бялата Кула, като казва на семейството, че е заминала да учи в друга страна, а по-късно, че се е омъжила за войн от Шиенар. Всички остават доволни. Самата Алория не съжалява за живота си, винаги всичко е посрещала с усмивка и е един щастлив човек. Обича семейството си, въпреки различията във вижданията на дядо си и баща си и нейните собствени. Издигната до Сестра след девет годишно обучение, от година и половина е Заседателка. Винаги весела и малко кокетна, Алория е с доста умна и се ориентира във всяка ситуация адекватно. Затова и е пратена за Заседателка. Интересува се от политика и много добре се справя с преговорите, дори отлично. Има един стражник, 48 годишният тарабонец Вито, когото възприема повече като свой втори баща и се разбира невероятно добре с него. Състрадателна и обичлива, най-голямото й желание е да има мир и хората да се усмихват повече.
Върнете се в началото Go down
Дженалдин
Зелена Аджа
Зелена Аджа
avatar

Зодия : Scorpio
Брой мнения : 228
Години : 29
Местожителство : Между рая и ада, между мечтите и реалността


ПисанеЗаглавие: Re: 4. Неигрови персонажи - персонажи с особен статут в играта   Пет Ное 16, 2012 11:25 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

на снимката: Basch от Final Fantasy XII, взета от [You must be registered and logged in to see this link.]

Име: Николас Сантос
Години: 45
Титла: Крал на Айенде, Върховен трон на дома Сантос

Външен вид:
Николас е нормално висок за айендски мъж. С пшенично руса, права коса до раменете. Очите му са сиво-сини, с гъсти вежди над тях. Носи брадата си късоподстригана. Изглежда силен и едър. Устните му са тънки и рядко се извиват в усмивка.

Характер и история:
Николас е отговорен мъж и владетел. Цени високо мнението на съветниците си, но не им се предоверява. Обича да знае какво се случва навсякъде, особено в близост до владенията му. Поддържа твърденията, че Даес Дай Мар не е умряла заедно с Кайрен. Той е добър и справедлив владетел в очите на хората си, но не и безхарактерен и лесно манипулируем. Думата му на две не може да стане. Държи много на семейството и близките си. Може да изглежда студен, но всъщност е много любвеобилен в подходяща обстановка. Отраснал в двореца в Кемлин, той има перфектно образование по военно дело, дипломация и търговия. Поради това е запознат отлично с всички наречия и акценти от Западните земи, както и разбира почти свободно Аийлската реч. Първороден син на предишните кралица и принц консорт на Айенде, Амелия и Филип. Има по-малка сестра, принцеса Галина. Женен е от 22 години за съпругата си Майла ди'Горани, приела неговата фамилия след брака. Първородният му син е на 20 години, казва се Патрик. След него му се ражда дъщеря, Нивеа, която е на 17 години, а най-малкото му дете е синът му Равин, който е на 13 години. Николас е крал от 24 години, възкачва се на престола след смъртта на 63 годишната си майка. Седем години по-късно умира и баща му. Николас винаги е бил обичан от родителите си, защото след много неуспешни опити, майка му успява да зачене по чудо на 39 години.


[You must be registered and logged in to see this image.]

на снимката: Hour of Succession на Sara Biddle, взета от [You must be registered and logged in to see this link.]

Име: Майла Сантос
Години: 38
Титла: Кралица консорт на Айенде.

Външен вид:
Майла е ниска и слаба, изглежда крехка и чуплива, но е доста издържлива жена (все пак, три бебета е родила). Изглежда грациозна като порцеланова фигурка. Косата й е червена, макар вече започваща да изсветлява и побелява. Въпреки че е толкова млада, това е нещо като проклятие на семейството й по бащина линия. Очите й са големи и светло кафяви. Има плътни устни и широк нос.

Характер и история:
Майла е родена в Манедерен в семейството на дребен лорд. Според историите предавани в семейството й, домът ди'Горани е създаден от аийлка и влагоземец, които се омъжили след последната битка и останали в Манедерен, като поддръжници на лорд Перин Айбара. Бавно ди'Горани се издигнали до власт и винаги са били сред най-близките съветници на Князът* на Манедерен. Майла е втора дете на баща си, има по-голям брат Ларс, който ще стане Върховен трон на ди'Горани след смъртта на баща им. Бракът на Майла с престолонаследникът на Айенде е заплануван още след раждането й. Първоначално тя не желае да се жени за принца и измисля хиляди извинения да отложи срещата им и официалният им годеж. Но щом той от принц се превръща в крал, тя няма друг избор. За всеобща радост, щом младата жена съзира крал Николас, веднага се влюбва в очарователните му черти. Самата Майла е кротка и тиха жена, с усет към политиката, но и много добра съпруга. Тя е шията, която поддържа главата, носеща короната. Много обича децата си.
Има легенда за проклятие на рода ди'Горани. Защото бил смесен брак между аийлка и влагоземец, за кланът на аийлката тя била загубила своята чест, изоставяйки пътя си. Затова, децата в рода й с по-силна аийлска кръв ще се раждат с огнените коси на предците си, но и също така бързо ще губят цвета им. Така както родоначалничката им била откърмена със силната аийлска чест, която загубила женейки се за влагоземец. Никой не е сигурен дали това е вярно, но фактът е, че децата с червени коси в рода ди'Горани започват да побеляват около 35тата си година.

*Манедерен е васално княжество на Айенде
Върнете се в началото Go down
http://jenaldin.wordpress.com/
Александрин Седай
Заседателка
Заседателка
avatar

Брой мнения : 201

ПисанеЗаглавие: Re: 4. Неигрови персонажи - персонажи с особен статут в играта   Нед Ное 18, 2012 11:28 pm

Амрант ди‘Карера М‘йаил

От 40 години насам М‘йаил е Амрант ди‘Карера. Когато става М‘хаил той е Водач на фракцията на Учителите. Не желае позицията особено много, но тъй като почти единодушно е избран от другите Аша‘ман приема и се стреми да върши работата си като М‘хаил съвестно. От скоро се замисля дали не е дошъл момента да се оттегли от този пост. Смята, че като мъж на 147 най-подходящо за него наистина би било да пише книги и да се грижи за Хранилището. На Амрант му липсваха полята край Танчико, липсваше му морският бриз, предизвикателните момичета от корабите на Морския народ… Въпреки, че не изглеждаше ден по-стар от тридесет, вътрешно М‘хаил усещаше дългия си живот и това малко му тежеше. Амрант ди‘Карера бе с черна, дълга коса, сплетена на плитка и сиви очи. Бе малко по-нисък от средния мъж, а телосложението му бе нормално. И като възможности не бе много впечатляващ, бе от средно силните Аша‘ман.

Из описанието на Черната Кула

* М'хайл нарочно не е по-подробно описан, за да може ако се появи желаещ да играе тази роля, по-лесно да го убие и да заеме мястото му (под по-лесно разбирай да му е по-лесно да измисли и уреди историята). И все пак, ако на някой му трябва по-пълно описание да ми прати едно ЛС, за да разширя героя.
Върнете се в началото Go down
Sei'cal
Аша'ман
Аша'ман
avatar

Брой мнения : 10

ПисанеЗаглавие: Re: 4. Неигрови персонажи - персонажи с особен статут в играта   Сря Апр 17, 2013 8:32 pm

[You must be registered and logged in to see this link.]Име: Теосин дин Бреалдон Седми Прилив

Години: 78

Родно място: Айле Дашар – роден е на кораб, акустирал в архипелага

Призвание: Наставник на Платната на клан Наенде (преди това - Ветроловец)

Мраколюбец

Физически характеристики: Среден на ръст, мускулест, Теосин изглежда на не повече от 30 години. Причина за това е забавянето на процеса на стареене, типичен за всички преливащи. Татуировките по тялото му издават висок статут, както и факта, че има обеци на ушите и носа – мъжете от Ата’ан Миере обикновено не носят подобни накити. Лицето му не е особено красиво, но винаги излъчва спокойствие и величие. Очите му са тъмни и рядко издават каквито и да било чувства. Има дълга коса, сплетена на плитки, в които има много мъниста и украшения.

Характер: Теосин е спокоен и уравновесен мъж, който рядко гласно изразява мнение или притеснение. Обича да обмисля всеки ход подробно, да разиграва различни сценарии в главата си преди да предприеме каквото и да било действие. Предпочита да налага влиянието си чрез равен тон и силното си присъствие, а не чрез заплахи или закани. Самото му присъствие вдъхва респект – той е ветеран от много морски прикючения и е жива легенда сред Морския Народ. Добре борави както с меч, така и с кинжали. Опитен боец е, макар че малко са имали шанса – или може би нещастието – да станат свидетели на уменията му. Основното му оръжие е Единствената Сила – много е добър с Вода и Въздух, сили, обикновено по-присъщи за жените. Теосин рядко влиза в какъвто и да е конфликт – обикновено той е този, който само дава заповеди. Контролирането на другите и координирането на действията на екипажа са му спечелили слава на велик моряк. Привидно дълбоко отдаден на принципите си и непоколебим в преценката си за добро и зло, никой и не подозира, че Теосин е Мраколюбец от над 20 години.

История: Теосин е роден на кораб – както голяма част от народа му – акустирал в архипелага Айле Дашар. Майка му е Ветроловка, но когато той е на 15 години бурното море я отнема, а с нея си заминават и малкото привилегии, на които момчето се е радвало. Расте бързо, под зоркото око на Наставницата на платната и се научава да работи ефикасно и умело на палубата на кораб. Острото му зрение и отличните способности за ориентиране му носят похвали, но така и не му спечелват по-добра позиция. На 23 Теосин показва признаци на преливане и е изпратен на Тремалкинг, откъдето отплава с друг кораб на юг, за да се обучава при мъже Ветроловци. Негов наставник става Реос дин Паенад Попътен Вятър – легенда сред Ата’ан Миере и може би един от най-силните преливащи мъже извън Черната Кула. Как протича обучението ма момчето не става ясно – Теосин се завръща осем години по-късно ( вече на 31 ) с новините, че е единствен оцелял след жестоко корабокрушение в архипелага Айле Беарис, намиращ се опасно близо до Земите на Лудите. Няма и следа от петте кораба, пълни с обучаващи се Ветроловци, загинал е и Реос. Никой не задава повече въпроси, момчето поема задължението си на напътстващ ветровете на малък търговски кораб.
Следващите девет години Теосин прекарва обикаляйки крайбрежието на Стария свят, търгува, натрупва състояние, плава до Островите на Морския народ и закупува свой собствен кораб. Назначава Дореа дин Масейн Бурен Вятър за своя Наставница на платната, но не е тайна за никого кой управлява на борда на „Тих Шепот”. Корабът се слави като един от най-бързите дори сред Ата’ан Миере, което се дължи на изключителните способности на Теосин да контролира ветровете и морските течения. Сандъците му се пълнят със злато, а от палубата му се изсипват коприна, редки билки и стоки от цял свят.
Макар и известен – особено сред държавите с излаз на океан – Теосин си остава енигматична, обвита в мистерия фигура. Рядко някой на сушата има привилегията да зърне Ветроловеца, а и „Тих Шепот” и екипажът му много често отсъстват от големите пристанища в продължение на години.
След пет години – и много шепнения за предполагаемата гибел на екипажа – корабът акустира в Ебу Дар. Вече 52 годишният Теосин слиза на товарните докове, а след него четиринадесет роби носят сандъци пълни с екзотични стоки от далечен Сеанчан – от фееричния плат на флорални мотиви, от който историите разказват, че тамошните благородници шият дрехите си, до странното растение каф. По думите на двама товарачи на борда на „Тих Шепот” се чували стонове и писъци, а един от тях се кълнял в Светлината, че е видял разгневена Ветроловка да дърпа млада жена за сребърна каишка.
Теосин пак сякаш изчезва от лицето на земята, само за да се завърне след още десет години. Легендите за него са много, една от друга по-смели и сякаш нереални – някои казват, че е завлядял островите на юг, та дори е успял да въдвори мир сред обитателите на Земята на Лудите. Приключения в Сеанчан също не липсват – иллиански търговци казват, че са чули от член на неговия екипаж как лично Теосин е накарал Императора да се качи на кораба му и да коленичи. По думите на трети, жителите на Шара са го провъзгласили за Ш’ботай.
Каквато и да е истината за мистичните пътувания на Ветроловеца, то той се е превърнал в жива легенда – човек, пътувал във всички краища на света, видял повече от всеки смъртен, преживял повече, отколкото човек би могъл да си мечтае…
Теосин плава до Мъртвото Море, акустира в Погибелта и се врича в служба на Великия Властелин на Мрака. Причините за това му деяние както и точната година си остават неизвестни.
Клан Неанде решава да наруши традициите и избира Теосин за свой Наставник на Платната. Той е един от малкото мъже Ата’ан миере, който носи обеци и верижка, символизиращи високо обществено положение сред Морския народ.
Върнете се в началото Go down
Sponsored content


ПисанеЗаглавие: Re: 4. Неигрови персонажи - персонажи с особен статут в играта   

Върнете се в началото Go down
 

4. Неигрови персонажи - персонажи с особен статут в играта

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Колелото на Времето :: Колелото на Времето се върти... :: Постъпване-