ИндексВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеВход

Share | .
 

 Прашни пътища

Предишната тема Следващата тема Go down 
АвторСъобщение
Илейн Ейдел
Жълта Аджа
Жълта Аджа
avatar

Брой мнения : 56

ПисанеЗаглавие: Прашни пътища   Пон Окт 29, 2012 2:05 pm

Илейн оглеждаше околността. Вече втори ден беше на път към Кемлин. Толкова дълго време беше прекарала в Бялата Кула, че имаше чувството, че скоро може да се пусне паяжина. Не че нямаше работа в Кулата, но жадуваше да излезе навън, да помогне на хората, които имаха нужда. Вярно, случваше й се в Бялата Кула да лекува наранявания при тренировка, да забърква чайове, които помагаха при главоболжие, умора или нущо друго. Дори й се беше случило да заздравява счупени кости и по-сериозни наранявания, но знаеше, че дори и в мирни времена понякога се случваха инциденти и повечето хора нямаха как да разчитат, че край тях винаги ще се навърта някоя Жълта сестра. Затова и перди няколко дни в едно ранно утро бе помолила Амирлин за аудиенция, в резултат на която беше получила разрешение да напусне Кулата. И ето сега, вече втори ден беше на път. Решението да тръгне първо към Кемлин беше спонтанно. Не можеше да тръгне без някаква отправна точка, безцелно да се скита. Стражника й, бе предложил да използва Портал за да стигне по-бързо в Кемлин. "По пътищата може да има бандити" бе казал той, но Илейн бе настояла да използват коне и да извървят пътя до там. Бяха минали няколко години откакто последно беше напускала Бялата Кула, и разходка сред природата щеше да й се отрази добре. Илейн хвърли поглед към Юка, който яздеше до нея.
- За какво си мислиш? - попита го тя.
- Откакто напуснахме Кайрен много рядко забелязах някой да пътува.
- Няколко мили по-назад срещнахме пътуващ керван. - отвърна Илейн. - А и кой е казал, че пътищата винаги трябва да са препълнени с пътници?
Някъде не много далеч от тях се чу силен гръм. Юка инстинктивно се огледа и стисна дръжката на меча си, но навсякъде около тях беше чисто. Нямаше мнителни личности.
- Явно скоро ще трябва да пътуваме в дъждовно време. - Илейн погали коня си по врата, за да го успокои. Небето пресветна и отново се чу гръм.
Върнете се в началото Go down
Илейн Ейдел
Жълта Аджа
Жълта Аджа
avatar

Брой мнения : 56

ПисанеЗаглавие: Re: Прашни пътища   Пон Окт 29, 2012 9:28 pm

Илейн и Юка бяха спрели да лагеруват в Бремски лес. Времето беше отвратително. Изипваше се проливен дъжд. Юка се беше заметнал с наметалото си, вдигнал качулка за да се предпази колкото е възможно от дъжда. Илейн беше направила също. Конете, завързани за едно дърво нервно потропваха с копита и цвилеха.
- Няма ли да е по-добре ако тръгнем? - попита Юка. - Така или иначе ще се намокрим.
Илейн се огледа наоколо и въздъхна.
- В това време няма да намерим нищо от това което търся тук. - Илейн се изправи. - Прав си. Без значение дали седим тук или се движим, когато пристигнем в Кемлин, ако не е спряло да вали до тогава, ще сме еднакво мокри. Тя се приближи към коня си и го отвърза.
- Тогава предлагам, да се качваме на конете и да не спираме докато стигнем до там. - на свой ред Юка се зае да развързва коня си и последва своята Айез Седай на седлото.
Илейн беше сигурна, че Юка изобщо не е доволен от развитието на нещата и че смята, че Портала би бил по логичен вариант, можеше да усети раздразнението му по-връзката. Но Илейн знаеше, че колкото и понякога Юка да се дразнеше, тя винаги можеше да разчита на него и когато той бе с нея, тя нямаше причина да се страхува от каквото й да е.
- Да вървим! - каза му тя и намести качулката на главата си преди да пришпори коня си. Имаме още поне половин ден езда, но ако побързаме можем да стигнем и по-рано.
Двамата отново потеглиха на път.
Върнете се в началото Go down
Юка Кирена
Стражник
Стражник
avatar

Брой мнения : 67
Местожителство : Някое сенчесто и прохладно място


ПисанеЗаглавие: Re: Прашни пътища   Вто Окт 30, 2012 10:05 pm

Ама как само не обичаше дъжд. Ама никак. Не че дъждът беше лошо нещо, но Кирена предпочиташе да го гледа от прозорците на някоя прилична кръчма с чаша грог в ръка. А не да му се "любува" яхнал конски гръб на средата на нищото. Въобще не разбираше желанието на Илейн да пътува на кон в подобно време. Разкърши рамене. Въпреки Стражническото наметало и разните му там седайски работи, водата успяваше да си проправи път към тялото му от някъде. Яздеха от часове, почваше да се здрачава, а Кемлин не се виждаше в делечината. Макар и скоро вероятно да нямаше как да го видят, защото почваше да пълзи гъста мъгла. Сега заради дъжда бе ниско, но по-късно можеше да се вдигне.
Когато видяха светлините на портите на Кемлин вече бе нощ, вероятно бе минало и времето за вечеря. В града вече бързо се ориентираха към една добре позната им страноприемница - Скокливото конче - където наеха стая. Съдържателката на "Кончето" бе свикнала с Айез Седай, защото те често отсядаха там. Въобще не се изненада на посетителите си. Даде им една от специално пригодените за Айез Седай стаи. Те бяха по-просторни, с две легла, бюро и самостоятелна баня. Тъй като наистина бяха изпуснали вечерята, нещо за което Юка ужасно съжаляваше, защото искаше да се полюбува на местните девойки, Илейн уреди да им занесат гарафа подгрято вино с подправки, малко хляб, сушено месо и ябълки в стаята. За какво Ябълки подяволите?!?
Горе в стаята Юка огледа всички прозорци, изходи, входове и въобще на бързо огледа за сигурността.
- Нали не смяташ, че някой би посмял да нахлуе при нас? - Попита го Илейн.
- Човек е добре да се подсигури. - отвърна той, докато зареждаше малката камина с дърва.
- По добре си дай насам резервните дрехи да ги изсуша.
- Благодаря, Айез Седай! Кога мислиш, че ще дойде храната?
- Не знам, сигурно скоро - каза Илейн и прегърна Извора.
Първо, разбира се, Айез Седай изсуши своите дрехи. Това не пречеше на Юка. Защо да му пречи? Той е силен и всемогъщ Стражник, него студ не го лови. Седеше спокойно на перваза на прозореца и гледаше Илейн и дрехите. Имаше нещо изключително чаровно и уютно в тази гледка. Как ли се справяха обикновените жени с мокрите дрехи?
- Така, а сега твоите. Извинявай, би ли проверил дали има вода в банята? Иска ми се да се изкъпя и сгрея.
Чудесно, момчето за всичко е винаги на линия. Може би и той искаше, но кой го пита него. Юка изсумтя и отиде да провери. Вода естествено имаше, две корита даже, но беше лед студена. Интересно, обикновено имаше къде да се сгрява, но не и тук. Илейн щеше да е недоволна.
- Има вода, но... - И не можа да довърши защото след бърз тропот по коридора пред стаята вратата се отвори рязко и една жена следвана от петима стражи нахлу вътре. Юка вече беше извадил двата си ножа...
Върнете се в началото Go down
Илейн Ейдел
Жълта Аджа
Жълта Аджа
avatar

Брой мнения : 56

ПисанеЗаглавие: Re: Прашни пътища   Сря Окт 31, 2012 1:14 pm

Продължава в [You must be registered and logged in to see this link.]
Върнете се в началото Go down
Юка Кирена
Стражник
Стражник
avatar

Брой мнения : 67
Местожителство : Някое сенчесто и прохладно място


ПисанеЗаглавие: Re: Прашни пътища   Пон Ное 05, 2012 11:50 pm

Юка гледаше объркано и раздразнено към вратата. Поседя така малко, после въздъхна, прибра двата ножа и на бързо събра пръснатите дрехи, натъпка ги в дисагите и загаси огъня. Нарами багажа, затвори вратата, тръгна по коридора. На бързо обясни положението на ханджийката, даже успя да получи предплатените пари за следващия ден. Естествено, това ги оставяше с пари за 1 ден похарчени напразно, но предполагаше, че ще си заслужава. Луксът в двореца щеше да компенсира.
Вън още ръмеше, но съвсем леко. Юка бързичко оседла конете. Не бяха никак доволни да ги притесняват, но нямаха друг избор. Стражникът не беше сигурен дали ще ги намери на мястото им сутринта, ако той и Илейн не са в "Скокливото конче".
Улиците на Кемлин бяха тихи, целият град спеше. Юка предполагаше, че е около полунощ. Хубавото бе, че всички главни улици на Кемлин на север водеха към двореца. Така че Юка просто хвана по най-близката и поведе конете. Радваше се, че има кал по паветата, иначе чаткането на копитата щеше да събуди всички наоколо. Размина се с два патрула, които обаче не го закачиха. Вероятно заради стражническото наметало. Въздухът бе натежал и Юка имаше лошо предчувствие. Тревогата му се засилваше от умората и тъгата, която усещаше по връзката.


Продължава в [You must be registered and logged in to see this link.]
Върнете се в началото Go down
Sponsored content


ПисанеЗаглавие: Re: Прашни пътища   

Върнете се в началото Go down
 

Прашни пътища

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Колелото на Времето :: По света :: Айенде :: Кемлин-