ИндексВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеВход

Share | .
 

 Търсене: тръпка за борба

Предишната тема Следващата тема Go down 
АвторСъобщение
Деандра
Стражник
Стражник
avatar

Брой мнения : 30

ПисанеЗаглавие: Търсене: тръпка за борба   Чет Апр 25, 2013 10:04 am

След няколко дни път от Фар Мандниг, най - накрая пристигнах в Кемлин. Градът беше оживен. Навсякъде имаше хора, които бързаха на някъде. Охраната по улиците бе засилена. Странно, защо. Сигурно нещо важно ставаше в града. Но за момента това нямаше никакво значение. Насочих се към най - близкият хан, където смятах да наема стая и да остана. Няколко дни път ме бяха изморили, а и конят ми също имаше нужда от почивка, ако не исках да уморя животното.

Когато влязох в хана, всичко си беше нормално. Мъже седяха по масите, пиеха или играеха на зарове. Прислужнички ги обслужваха и понякога някой ги пляскаше по задника. Отидох до бара, за да говоря с ханджийката.
- Здравейте. Бих желала стая! - казах аз.
- В момента имаме само една свободна. Не е кой знае какво обаче.
- Ще я взема!
Разплатих се с ханджийката и се качих на горния етаж. Наистина, стаята не беше кой знае какво. Таванската стая, която бях наела не беше голяма. Имаше, разбираше легло, маса с два стола, дрешник и вана. Щеше да свърши работа. Благодарих на ханджийката, която бе дошла с мен, за да ми покаже стаята и затворих вратата. Оставих нещата си. Мечът подпрях на стената. Много харесвах меча си, беше специална изработка. Дълго, леко извито острие, заострено само от едната страна. Бях провала и други оръжия, но сякаш това ми прилягаше най - много. Майсторът, който ми го беше изработил бе категоричен, че това повече подхожда на жена - войн като мен, отколкото стандартен меч. Освен това ми бе изработил и две ками, дълги около две педи и половина от върха на острието до дръжката. Тях прибрах в ботушите си. Загърнах се в наметалото си и слязох на долният етаж. Беше късно вечерта, когато пристигнах и една топла вечеря нямаше да ми се отрази зле.

Седнах на една от масите и поръчах, каквото имаше за вечеря. Яхния с пиле и картофи. Изглеждаше доста вкусно. Започнах да се храня, когато съвсем случайно до ушите ми долетя разговор. На съседната маса стояха група мъже. Бяха с качулки, затова не можех да видя лицата им, но това за което си говореха беше изключително интересно.
- Групата заминава рано сутринта. - говореше единият. - Няма да са много. Три, преливащи жени, двама стражника и ковчега.
- А ако имат охрана? - попита другия.
- Дори да е така, не вярвам да е многобройна. Няма да искат да привличат излишно внимание.
- Ще се справим. - намеси се третият мъж в разговора. - Повече сме. Ще ги причакаме по пътя и ще се разправим с тях.

"Интересно!" помислих си. Явно тези мъже плануваха покушение. Върху Айез Седай? Те май не бяха с всичкия си. Набързо приключих с вечерята и се качих в стаята си. Извадих мечът си и го почистих. Погрижих се, както камите, така и мечът ми да са добре наточени. Сутринта щях да тръгна рано. Щях да проследя мъжете до мястото, където смятаха да устроят засадата. А когато това се случеше... е щеше да бъде забавно. Наистина забавно. Щях да помогна да не успеят в намеренията си, а какво щеше да се случи нататък само Шарката щеше да покаже.
Върнете се в началото Go down
Деандра
Стражник
Стражник
avatar

Брой мнения : 30

ПисанеЗаглавие: Re: Търсене: тръпка за борба   Чет Май 02, 2013 3:59 pm

Както се и бях зарекла рано сутринта потеглих. Групата мъже яздеха на завидно разстояние пред мен. Не исках да ги настигам, за да не ме разкрият. Все още не знаех кои са, но бях наясно с намеренията им. Щеше да е забавно да проваля плановете им, да помогна на три преливащи жени и да защитя ковчега, в който предполагах се пренасяше злато или нещо, друго ценно нещо.
- Шшшш. Стой! - дръпнах юздите на коня и слязох от него. Използвах прикритието на дървета и храсти, за да се приближа възможно най - близо.
- Още колко? - попита единият мъж.
- Скоро ще стигнем на уреченото място. Там ще ни чакат още няколко души, които ще ни помогнат. Когато се съберем с тях, ще поставим капан. А жертвата ни ще попадне право в него.

Върнах се назад и продължих да яздя на разстояние и да ги следвам. Какъв ли беше капанът им?
Върнете се в началото Go down
Деандра
Стражник
Стражник
avatar

Брой мнения : 30

ПисанеЗаглавие: Re: Търсене: тръпка за борба   Чет Май 02, 2013 4:11 pm

***

Късно на следващата вечер.


Мъжете бяха пристигнали на уреченото място. Другата група ги очакваше. Всички, събрали се край лагерен огън обсъждаха плана си. Нямаше как да се приближа достатъчно близо, без да ме разкрият, затова и не можех да чуя какво си говорят. "По дяволите!" казах си наум. Ако сега бях обвързан Стражник, щях да имам онова невидимо наметало. Ако притежавах Стражническото наметало щях да мога да се приближа незабелязано и да чуя разговора им. Но уви! Единственото, което можех да направя бе да завържа коня си, някъде където нямаше да го открият, но не прекалено далеч, и да чакам да настъпи момента, когато жертвата им щеше да пристигне, за да мога да се притека на помощ. Дори това да означаваше да прекарам будна цялата нощ, без топлината на огън.

Подпрях се на дървото, зад което се бях скрила и се загърнах плътно в наметалото си. "Това ще е дълга нощ." помислих си. "Доста дълга."
Върнете се в началото Go down
Деандра
Стражник
Стражник
avatar

Брой мнения : 30

ПисанеЗаглавие: Re: Търсене: тръпка за борба   Сря Юли 31, 2013 11:22 pm

Продължава в [You must be registered and logged in to see this link.]
Върнете се в началото Go down
Sponsored content


ПисанеЗаглавие: Re: Търсене: тръпка за борба   

Върнете се в началото Go down
 

Търсене: тръпка за борба

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Колелото на Времето :: По света :: Айенде :: Кемлин-